Noul şef al CJ Iaşi Costel Alexe spune că parcurile industriale vor fi o prioritate a mandatului său

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe, învestit vineri în funcţie în prezenţa premierului Ludovic Orban, a anunţat că parcurile industriale vor fi o prioritate în mandatul său şi că mediul privat va fi un motor pentru dezvoltarea economică a regiunii.

Costel Alexe a spus că Moldova are nevoie de autostrăzile A8 Iaşi-Târgu Mureş şi A7 Siret-Bucureşti pentru a creşte din punct de vedere economic, în timp ce înfiinţarea de parcuri industriale în judeţ va fi o prioritate în mandatul său.

“Avem multe de făcut. Lucrările de infrastructură, cum ar fi A8 sau A7, sunt esenţiale pentru dezvoltarea judeţului nostru. Sănătatea este de asemenea foarte importantă, iar dincolo de cele şase spitale din subordinea Consiliului Judeţean şi care au nevoie urgentă de reabilitare, suntem hotărâţi ca lucrările la Spitalul Regional să înceapă cât mai repede. În următorii patru ani, cuvântul de bază pentru dezvoltarea judeţului Iaşi vor fi parcurile industriale. Iaşul are nevoie ca toată această resursă umană de bună calitate să rămână aici şi să aducă plusvaloare judeţului. Mediul privat va fi în aceşti patru ani motorul care va trebui sprijinit”, a afirmat noul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Costel Alexe.

Totodată, Alexe a precizat că, în ultimii ani, la Iaşi au lipsit fie banii, fie echipa, dar că în prezent aceste neajunsuri au fost eliminate.

“Îmi doresc să reducem decalajele dintre estul şi vestul ţării. Îmi doresc să facem ce n-am reuşit ca şi clasă politică. De multe ori a lipsit viziunea, alteori au lipsit fondurile, dar de cele mai multe ori a lipsit echipa. Iar acum după mulţi ani suntem mai hotărâţi să facem echipă tocmai pentru ca fondurile europene şi guvernamentale, dar şi dezvoltarea judeţului să fie o prioritate. Am văzut exemple de bună practică în alte judeţe. Când primăria reşedinţă de judeţ şi Consiliul Judeţean au fost în aceeaşi echipă proiectele s-au făcut mult mai repede şi mai bine”, a declarat Costel Alexe.

Noul şef al CJ Iaşi i-a asigurat pe cei 97 de primari din judeţ că, indiferent de culoarea lor politică, le va acorda întreg sprijinul.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)