Rădăuţiul are de azi şosea de centură. Cu nouă luni mai repede decât fusese programat. Iaca se poate!

Șoseaua de centură a Rădăuţiului are o lungime de 16,5 kilometri, iar pe traseul centurii au fost construite șapte sensuri giratorii, șapte poduri și două pasaje. Municipiul Rădăuți este primul oraș din România care are o centură inelară completă.

Prezent la eveniment, premierul Ludovic Orban a apreciat faptul că investiția a fost finalizată cu nu mai puțin de nouă luni înainte de termenul stabilit prin contract. De precizat că lucrările au fost realizate de compania UMB Spedition. Ludovic Orban a subliniat faptul că finalizarea acestei șosele de centură va însemna dezvoltarea economică a întregii zone.

„Iată că un constructor român are capacitatea să finalizeze o lucrare într-un termen mai scurt cu nouă luni față de prevederile contractuale. Felicit constructorul pentru mobilizare, pentru seriozitate și mai ales pentru faptul că s-a ținut de cuvânt în discuțiile pe care le-am avut când am fost în vizită, în iunie, să vedem stadiul lucrărilor”, a spus Orban. El a adăugat că Rădăuțiul și localitățile învecinate au de acum înainte o centură extrem de utilă, care scoate traficul greu și cel tranzit din municipiu, dar care în același timp dă perspective de dezvoltare. „De la romani încoace, vorba aceea s-a adeverit: “Via vita”, „Drumul înseamnă viață”. Drumul dă naștere la dezvoltare, la investiții. Sunt convins că peste patru ani lucrurile se vor schimba în bine în jurul acestei centuri și vom vedea dezvoltări industriale sau alte tipuri de dezvoltări care vor contribui la dezvoltarea economică a zonei”, a spus Orban.

Detalii pe monitoruldesuceava.ro

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)