Bogdan Cojocaru (deputat PSD): Cine să-i creadă pe liberali că fac autostrăzi când se ceartă între ei şi nu se pun de acord nici măcar asupra traseelor desenate cu carioca pe planşă?

Deputatul PSD Bogdan Cojocaru susţine că programul de guvernare PNL este un simplu document propagandistic, fără vreo bază reală şi însăilat în grabă, care are ca scop să amăgească alegătorii.

El a dat ca exemplu promisiunile goale ale liberalilor în ceea ce priveşte infrastructura.

“N-au fost în stare să facă nimic vreme de un an, iar acum vin şi ne spun cât de harnici vor fi după 6 decembrie. Cei de la PNL promit că vor face 1.000 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres. Cine să-i creadă când se ceartă între ei şi nu se pun de acord nici măcar asupra traseelor desenate cu carioca pe planşă? Singura lor preocupare e ca nu cumva autostrada imaginară care străbate ograda lor judeţeană să fie scoasă din desenul cu promisiuni al guvernului. Se tem cei din teritoriu să nu fie luaţi în şuturi de către alegătorii lor care nu mai îndură vorbele goale. Uitaţi-vă la ce se petrece cu mult mediatizata autostradă Iaşi-Târgu Mureş. Proiectul nu figurează în ultimul desen guvernamental şi a fost nevoie ca Mihai Chirica şi Costel Alexe să plece urgent la Palatul Victoria, pentru a face autostrada vizibilă pe harta promisiunilor”, afirmă deputatul PSD, Bogdan Cojocaru.

El mai spune că şi în zona sanitară auzim numai despre viitoare proiecte măreţe, deşi în spitale lipseşte oxigenul, iar materialele medicale sunt pe sfârşite.

“Ni se flutură zi de zi proiectul cu cele trei spitale de urgenţă (Iaşi, Cluj şi Craiova) plus alte 10 spitale noi în judeţe. Ca să nu mai vorbim de cele 1.450 de centre medicale rurale. Ştiţi ce înseamnă asta? Câte un centru inaugurat zilnic în următorii patru ani de mandat. Poate că i-am crede pe liberali dacă n-am vedea dezastrul actual din sectorul medical. Spitalele au materiale de azi pe mâine în lupta cu Covidul, iar oxigenul necesar bolnavilor a dispărut de săptămâni bune, de parcă nu ştiau domnii de la PNL încă din vară că vom avea viaţă grea cu Covidul din octombrie încolo. Preşedintele Klaus Iohannis ne vorbeşte de dimineaţă până seară despre campania de vaccinare, dar pe piaţă nu găsim nici măcar vaccinul anti-gripal atât de util în această perioadă. Despre ce strategii medicale de miliarde de euro discutăm când nu suntem în stare să testăm măcar 75.000 de români în fiecare zi?”, precizează deputatul PSD.

Bogdan Cojocaru aminteşte că pentru fiecare domeniu, PNL are pregătit setul de promisiuni, dar se întreabă unde au fost plecaţi liberalii în ultimele 12 luni.

“Nu tot ei au guvernat România? Trebuie spus că nu toate proiectele prinse în programul lor de guvernare necesită miliarde de euro. Multe sunt lucruri simple care puteau fi deja făcute în ultimele 12 luni, dacă tot arată cei din PNL atâta grijă faţă de ţara lor. Alegerile vor trece, iar peste programul cu file galbene se va aşterne praful. Românii ne-au transmis în întâlnirile cu ei din ultimele zile că nu se mai lasă păcăliţi”, a mai spus deputatul Bogdan Cojocaru.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)