Dumitru Oprea: În căutarea cercetătorilor de cursă lungă

“Toate speranțele omenirii sunt îndreptate în această perioadă către cercetători. Zilnic apar știri despre evoluția studiilor privind vaccinul împotriva COVID-19, iar articolele despre etapele cercetării medicale sunt urmărite de zeci de milioane de oameni din toată lumea.

Pandemia de COVID-19 ne-a arătat încă o dată, dar mult mai clar, datorită dezvoltării mijloacelor de comunicare, ce importantă este inovarea. Importantă pentru sănătatea noastră, importantă pentru comunicarea dintre noi, importantă pentru cele mai mici aspecte ale vieții noastre.

România și-a distrus cercetarea și i-a disprețuit pe cercetători. Astăzi se văd efectele. Dar credem că, după 30 de ani de rătăciri, am învățat că doar prin cercetare temeinică și bine finanțată putem avea dezvoltare reală.

Construim clădiri pentru spitale, dar acestea nu au nici o valoare fără medici profesioniști, care să trateze pacienții și să transforme clădirile în adevărate centre de cercetare. Ce trebuie făcut pentru a schimba situația? ”

SURSA: Dumitru Oprea, deputat PNL

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)