La Iaşi va fi construit un institut regional de boli cardiovasculare. Investiţia se ridică la 300 milioane euro

Un institut regional de boli cardiovasculare va fi construit în localitatea Miroslava, investiţia fiind estimată la 300 de milioane de euro. Acordul de asociere pentru construirea acestei unităţi medicale a fost semnat sâmbătă la Prefectura Iaşi de către ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Costel Alexe, primarul localităţii Miroslava Dan Niţă şi managerul Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) din Iaşi, prof.dr. Grigore Tinică.

Şeful CJ Iaşi Costel Alexe a afirmat că speră ca investiţia să fie realizată în câţiva ani, el precizând că jumătate din suma necesară, adică 150 de milioane de euro ar putea fi asigurată din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar celelalte 150 milioane de euro să fie contractate de autorităţile locale sau de către guvern.

“Este un obiectiv important nu doar pentru Iaşi, ci pentru întreaga regiune a Moldovei. Va deservi 5,5 milioane de locuitori. Este o investiţie care sperăm să fie implementată într-un timp cât se poate de scurt. Trebuie să recuperăm din timpul pierdut în competiţia cu alte judeţe. În şedinţa de CJ am votat deja acest proiect. Guvernul sprijină construirea acestui institut la Iaşi”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

La rândul său, managerul IBCV Iaşi, medicul Grigore Tinică a spus că peste un sfert din locuitorii din Moldova sunt privaţi de accesul nelimitat la servicii medicale de înaltă performanţă de medicină cardiovasculară şi că proiectul este o necesitate.

“Este o zi frumoasă şi este o bucurie că putem semna acest acord. Îl semnez cu speranţa că în judetul Iaşi va fi construit Institutul Regional de Boli Cardiovasculare”, a declarat Grigore Tinică.

În prezent, Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi funcţionează într-o clădire comună cu spitalul Parhon din municipiu, iar unitatea se confruntă cu o lipsă acută de spaţiu.

Comandat de Partidul Naţional Liberal – Organizația Județeană Iași, executat de SC GIF22 MEDIA SRL, site: www.jurnalvirtual.ro, cod mandatar financiar 11200025

Administratie, Sanatate

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)