Marius Bodea, deputat USR: Dezastrul de la Aeroportul Iaşi se vede din avion. Solicit Curţii de Conturi să facă un audit pentru a verifica legalitatea cheltuirii banilor

Deputatul USR Marius Bodea cere Curţii de Conturi să facă un audit la Aeroportul din Iaşi, motivând că “dezastrul se vede din avion”, prin achiziţii “inoportune şi suspecte”, dar şi prin “umflarea nejustificată” a schemei de personal.

“Dezastrul de la Aeroportul Iași se vede din avion: în cheltuielile de sute de mii de euro pentru tot felul de studii de fezabilitate, deși proiectele de investiții le-am lăsat la cheie încă din 2016, în numeroasele achiziții suspecte și inoportune, în țepele date ieșenilor prin aducerea unor companii aeriene fantomă, în instabilitatea financiară a aeroportului, acum în pierdere, dar și în schema de personal umflată nejustificat când activitatea regiei e mult redusă. Solicit public Curții de Conturi realizarea unui audit prin care să fie verificate legalitatea cheltuirii banilor de către fosta conducere a Aeroportului dar și întreaga activitate a directorului în ultimii doi ani și jumătate”, a precizat deputatul USR Marius Bodea.

El adaugă că singura investiţie importantă din oraş ce poate susține dezvoltarea Iaşului, în lipsa autostrăzii, a fost pusă “pe butuci de incompetență”.

Deputatul USR Marius Bodea atrage atenția asupra modului defectuos în care Aeroportul Iași a fost administrat de PSD în ultimii doi ani și jumătate şi precizează că se impune un control al Curţii de Conturi privind “cheltuielile și angajările nejustificate din această perioadă”.

“Ce vedem la Aeroportul Iași este dovada tristă că un management defectuos și iresponsabil poate distruge din temelii un proiect în care s-au investit nu doar bani, ci și foarte mult efort. Menținerea în funcție a unui politruc nu a făcut decât să prelungească și mai mult agonia în care se zbate în continuare aeroportul. La Iași nu s-a construit nimic în acești ani, pentru că directorul pesedist, recent demis, a fost preocupat mai degrabă să-și facă imagine”, adaugă deputatul USR, Marius Bodea.

Consiliul de Administraţie al Aeroportului Iaşi l-a revocat luna trecută din funcţie pe directorul Cătălin Bulgariu, susţinut de PSD.

Până la organizarea unui nou concurs, în locul său a fost desemnat ca interimar Vasile Stoicea, directorul operaţional al Aeroportului Iaşi.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)