Costel Alexe, prima şedinţă la partid după bomba cu ancheta DNA. Nu şi-a anunţat nici o demisie şi spune că se aşteaptă la noi dosare

Şedinţă de taină azi la sediul PNL Iaşi. N-a fost o reuniune oficială, nu s-a luat nici o decizie, ci mai degrabă Alexe a vrut să ia pulsul colegilor săi de partid.

Şeful CJ Costel Alexe, dar şi liderul PNL Iaşi, le-a spus colegilor săi liberali că se aşteaptă să apară şi alte reclamaţii la adresa sa, afirmă surse liberale. Alexe a avut o întâlnire cu consilierii judeţeni liberali ieşeni, dar şi cu coordonatorii zonali din cadrul PNL Iaşi, iar în cadrul reuniunii a fost discutată şi situaţia sa juridică.

Surse din cadrul PNL Iaşi afirmă că Alexe le-a spus colegilor săi că se consideră nevinovat, dar că se aşteaptă să apară şi alte dosare la adresa sa.

“Ne-a explicat situaţia lui juridică, spunându-ne că e nevinovat şi că timpul va arăta acest lucru. Ne-a spus şi că se aşteaptă la alte dosare şi reclamaţii la adresa sa, dar că el se va concentra să facă treabă şi să rezolve problemele judeţului. A spus că merge înainte şi a amintit că există şi alţi lideri liberali în ţară cu funcţii în administraţie care au probleme cu Justiţia”, au precizat sursele PNL Iaşi.

Aceleaşi surse au afirmat că în cadrul reuniunii, Costel Alexe nu şi-ar fi anunţat intenţia de a demisiona de la şefia CJ sau din cea din lider PNL Iaşi, iar cei mai mulţi dintre colegii săi de partid au spus că îl susţin în continuare.

La şedinţă a fost prezent şi primarul Mihai Chirica, care a îndemnat la unitate în cadrul PNL Iaşi.

Singura poziţie critică a avut-o şeful consilierilor judeţeni din PNL, Romeo Vatră, care a fost însă certat de colegii din filială pentru că ar destabiliza organizaţia. Vatră a spus cu o zi în urmă că PNL Iaşi se află într-o situaţie vulnerabilă.

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru luare de mită şi instigare la delapidare. În acelaşi dosar este urmărită penal şi o persoană cu funcţie de conducere într-o societate din siderurgie, pentru dare de mită şi delapidare.

Alexe ar fi pretins de la acea persoană produse din tablă, pentru a aloca gratuit acelei fabrici certificate de emisii de gaze cu efect de seră şi a monitoriza măsurile de închidere a unei halde de zgură. Potrivit DNA, Costel Alexe ar fi primit acele produse, în cantitate de 22 de tone şi în valoare de 103.000 lei, la o firmă administrată de o rudă.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)