Protest în Piaţa Unirii al susţinătorilor pro-autostradă. Primarul Chirica a fost atacat cu iaurt de un bărbat care s-a recomandat fost ofiţer militar

Atmosferă tensionată în Piaţa Unirii, unde au avut loc manifestările dedicate Zilei Unirii. Câteva sute de ieşeni au venit în piaţă, unii dintre ei la chemarea asociaţiei Împreună pentru A8, care militează pentru construcţia autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.

Participanţii la protest erau înarmaţi cu pancarte şi bannere pe care scria printre altele ”Legaţi Moldova de Europa. Finanţaţi A8”, ”Opriţi şpăgile şi corupţia. Avem nevoie de A8”, ”PSD + PNL = 13 ani de SF-uri mincinoase” şi ”Vreţi votul nostru? Finanţaţi A8”.

”Din păcate acest proiect este în continuare în plan secundar pentru cei din CNAIR. Noul termen anunțat de către CNAIR pentru comunicarea câștigătorului licitației studiului de fezabilitate pe acest tronson a fost stabilit inițial la 11 ianuarie, apoi la 23 ianuarie, iar acum am aflat că l-au dus în prima decadă a lunii februarie. Cam asta este atitudinea față de acest proiect. Orice întârziere va afecta ireversibil finalizarea acestui proiect până în 2030, conform Master Planului General de Transport. Mesajul nostru este foarte clar: Autostrada Unirii trebuie finanțată urgent. Nu mai acceptăm amânări și tot felul de justificări”, a declarat vicepreşedintele asociaţiei ”Împreună pentru A8”, Cătălin Urtoi.

Manifestările oficiale de la Iaşi s-au desfăşurat într-un cadru restrâns, fără discursurile politicienilor şi fără tradiţionala horă a Unirii, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Ceremoniile au debutat prin depunerea la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piața Unirii a unor coroane și jerbe de flori din partea partidelor politice, asociațiilor și altor organizații civice.

Primarul Mihai Chirica a fost atacat de un protestatar în timpul manifestărilor din Piaţa Unirii din Iaşi, fiind stropit pe faţă şi pe haine cu iaurt. Bărbatul a fost ridicat de forţele de ordine.

Oamenii l-au huiduit pe Mihai Chirica încă din momentul apariţiei sale în Piaţa Unirii, acesta fiind stropit de un ieşean cu o substanţă albă, cel mai probabil iaurt.

Chirica s-a retras în Hotelul Traian pentru a se spăla pe faţă, dar şi pentru a-şi curăţa haina. În acelaşi timp, protestatarul, care a spus că este fost ofiţer militar, a fost ridicat de forţele de ordine pentru a fi legitimat.

Ulterior, Mihai Chirica a declarat jurnaliştilor că a fost vorba de iaurt, dar că nu va depune plângere împotriva persoanei care l-a stropit.

Edilul crede că politicienii trebuie să fie atenţi la ceea ce fac, pentru că s-au acumulat multe frustrări în societate în ultimii 30 de ani.

“Nu am intoleranţă la lactoză. Mă bucur că era un produs românesc. Omul şi-a vărsat năduful pe mine”, a afirmat edilul Mihai Chirica.

Manifestările din Piaţa Unirii au durat 30 de minute, în piaţă fiind prezente în punctul maxim peste 500 de persoane.

SURSA FOTO: Ziarul de Iasi si Eugen Benea

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)