Se coace o alianţă PNL-PSD în Consiliul Local la Iaşi. Chirica a dat deja semnalul, iar târgul s-ar putea face chiar în şedinţa de Consiliu de vineri

Foarte probabil vom avea o alianţă PNL-PSD în Consiliul Local Iaşi. PNL are 11 mandate, iar PSD 5. Majoritatea simplă inseamna 14 mandate.

Unul dintre viceprimari va fi liberalul Daniel Juravle, iar din partea PSD ar fi în cărţi, spun unele surse, Bogdan Balanişcu. Există deja discuţii între Mihai Chirica şi PSD Iaşi pe tema alianţei din CL. Nu este exclus ca viceprimarii să fie aleşi chiar vineri, când este programată şedinţa de consiliu.

Semnalul alianţei PNL-PSD a fost dat azi de Chirica, într-o conferinţă de presă. Dacă până acum primarul a vorbit doar de o posibilă alianţă cu USR-PLUS, azi Chirica a pomenit şi varianta cu PSD.
Mihai Chirica a afirmat că PNL este deschis pentru o colaborare cu oricare dintre partidele care au reprezentanţi în Consiliul Local, inclusiv cu PSD, pentru desemnarea celor doi viceprimari.

”Nu avem conturată încă o decizie la viceprimari pentru că trebuie să fie şi o decizie politică. Aceasta aparţine şi celorlalte partide, neavând noi PNL o majoritate clară. Dacă USR, PSD, PMP, împreună sau pe rând sau în diverse fracţiuni consideră că este necesar să facem şi pasul acesta sunt complet deschis”, a declarat primarul Mihai Chirica.

El a recunoscut că un post de viceprimar va fi ocupat de liberalul Daniel Juravle, dar că pentru a doua funcţie de viceprimar se vor purta negocieri.

”Opţiunea noastră este clară pentru un post de viceprimar. Este vorba despre Daniel Juravle. Dacă vor dori să ne dea şi al doilea post de viceprimar o să îl luăm şi o să îl folosim în slujba oraşului nostru. Dacă vor dori să nominalizeze un viceprimar o să-l acceptăm”, a spus Chirica.

USR-PLUS a reacţionat deja pe subiectul iminentei frăţii PNL-PSD la Iaşi.

”Avem astăzi dovada demagogiei. Fostul edil pesedist al Iaşului se întoarce la vechea sa dragoste, după ce s-a văzut cu sacii în căruţă la alegerile locale şi i-a păcălit pe ieşeni. Chirica face exact ce ştie mai bine. Alege colaborarea cu PSD în Consiliul Local pentru a-şi putea vedea nestingherit în continuare de şmecheriile sale imobiliare şi de tunurile financiare pe care probabil le pregăteşte. Declaratul om de dreapta Chirica sună adunarea stângii la sediul din Podu Roş, intrarea sa în PNL fiind doar o haltă pentru a-şi satisface propriile interese”, afirmă senatorul USR PLUS, Marius Bodea.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)