Daniel Şandru a fost numit manager interimar al Operei Române Iaşi. El este consilier judeţean PNL şi a condus Departamentul Centenar în guvernarea Cioloş

Consilierul judeţean PNL Daniel Şandru, a fost desemnat manager interimar al Operei Române din Iaşi, după ce Beatrice Rancea a fost suspendată din funcţie de Ministerul Culturii în urma anchetei DIICOT la adresa sa.

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a semnat joi ordinul de numire a lui Daniel Şandru ca manager interimar la Opera Română din Iaşi pe durata suspendării contractului de management încheiat în 2019 între minister şi Beatrice Rancea.

Daniel Şandru este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universității „Petre Andrei” din Iași, iar în prezent este consilier judeţean PNL.

În timpul guvernării Cioloș, Daniel Şandru a ocupat funcția de secretar de stat, fiind coordonatorul Departamentul Centenar.

Deputatul PNL de Iaşi Alexandru Muraru a scris pe Facebook imediat după desemnarea lui Daniel Şandru că instituţia ieşeană de cultură are nevoie de recredibilizarea imaginii.

“Opera Națională Română Iași (ONRI) este una dintre instituțiile-fanion pentru cultura ieșeană și românească. Pata de pe obrazul acestei instituții în urma scandalurilor publice din ultima perioadă acoperă munca zecilor de artiști care fac o muncă extraordinară. ONRI are nevoie de recredibilizarea imaginii și, la fel ca multe alte instituții de cultură, de debaronizare. Numirea lui Daniel Șandru ca director-interimar al acestei instituții este un prim pas în această direcție”, susţine deputatul liberal, Alexandru Muraru.

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a anunţat, miercuri, că a suspendat-o pe Beatrice Rancea din funcţia de manager la Opera Naţională Română din Iaşi.

Ministerul Culturii a luat această decizie după ce a solicitat DIICOT informaţii legate de situaţia managerului Operei Române din Iaşi, Beatrice Rancea, cu privire la măsurile dispuse asupra acesteia, cum ar fi instituirea controlului judiciar, precum şi dacă au fost stabilite obligaţii care împiedică exercitarea funcţiei de manager.

Cultura

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)