Chiar îşi doreşte Chirica alianţa cu USR PLUS în Consiliul Local?

Iaşul nu are viceprimari, iar Mihai Chirica nu are majoritate. Vine dezbaterea pe bugetul local cât de curând, dar se înteţesc probabil şi presiunile dezvoltatorilor imobiliari la adresa primăriei. Ceva de genul băi băieţi, dar voi ce faceţi, că noi ne-am cam săturat să spargem seminţe pe margine.

Azi la prânz erau programate negocieri la Palatul Roznovanu între PNL şi USR PLUS. Se ştia de câteva zile cam ce vor cei din USR PLUS. Voiau negocieri pe bune, cu Mihai Chirica şi Costel Alexe în echipa de negociere PNL, nu doar cu unul dintre ei. Până la urmă, dacă tot ar fi să se facă majoritate comună, logic ar fi ca discuţia să aibă loc la pachet, adică primărie-CJ. PNL l-a trimis pe Marius Dangă în locul lui Alexe, dar Cosette Chichirău şi Monica Berescu nu a agreat mutarea.

Nunta nu va avea loc şi sunt mici şanse să mai aibă loc vreodată.

Cum s-au terminat negocierile (plus reacţii) poţi vedea AICI, AICI şi AICI.

Dacă USR PLUS cedează şi îşi pune viceprimar, îşi imaginează liberalii că useriştii vor vota proiecte controversate în Consiliu? Dacă am presupune totuşi că USR PLUS face târgul cu Chirica, perdantul mutării ar fi chiar USR PLUS, nu PNL-ul. Pentru că electoratul USR PLUS ar întâmpina cu rezerve mariajul cu liberalii.

De partea cealaltă, Chirica nici nu-şi doreşte cu adevărat frăţia cu USR PLUS. Pentru că şi dacă face alianţă şi dacă nu face, Chirica nu va putea trece prin consiliu tot ce-i trece prin cap.

Declaraţia lui Chirica de după negocieri arată că edilul a pus cruce alianţei cu USR PLUS. Dacă vrei cu adevărat pace, nu spui despre ceilalţi că-s rodul unui accident politic.

DOUĂ SCURTE CONCLUZII:

  1. Nu vom avea majoritate în consiliu PNL-USR PLUS
  2. E deschisă în schimb opţiunea pentru alianţa PNL-PSD.
Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)