Cristi Berea, senator USR PLUS: Managementul medical din spitale trebuie separat de cel administrativ. Spitalele să fie conduse asemenea companiilor, cu planuri de investiţii şi indicatori de performanţă

Senatorul USR PLUS Cristi Berea susţine că metehnele sistemului sanitar pot fi combătute prin separarea managementului medical de cel administrativ, el afirmând că spitalele trebuie conduse asemenea unor companii, fără numiri politice în funcţiile executive.

Cristi Berea afirmă că sistemul medical a trecut în ultimii ani prin schimbări şi reorganizări permanente, iar ”pacienţii şi rudele lor au resimţit consecinţele, adesea nefaste”.

Parlamentarul USR PLUS consideră că ”metehnele existente în sistemul medical public pot fi combătute separând două lucruri esențiale, managementul medical de cel administrativ”.

”Reforma sistemului medical presupune mai multe etape, iar una înseamnă eliminarea numirilor politice din funcțiile executive. Spitalele trebuie să fie conduse asemenea unor companii, care să includă planuri de afaceri, obiective financiare asumate și definite, planuri de investiții și indicatori de performanță”, afirmă senatorul USR PLUS Cristi Berea.

El a precizat că mediul politic și-a exercitat adesea influența în numirea directorilor de spital, la nivel local sau național, iar această practică trebuie să înceteze.

“USR PLUS își asumă public transparentizarea concursurilor din sistemul public. De exemplu promovăm în social media posturile scoase la concurs pe data de 22 aprilie pentru conducerea Casei de Asigurări de Sănătate din fiecare județ pentru a atrage cât mai mulți specialiști către această instituție care joacă un rol extrem de important în sistemul medical și decontarea tratamentului pacienților. Același principiu trebuie aplicat și pentru conducerea spitalelor din subordinea autorităților locale sau centrale”, a spus senatorul USR PLUS, Cristi Berea.

El a făcut apel către directorii de spitale să publice planul de management prezentat în momentul în care au fost numiţi, pentru a putea vedea dacă acele persoane merită să mai rămână în funcţii.

”Românii își vor recăpăta încrederea în calitatea actului medical și a condițiilor din spitale atunci când vor vedea achiziții și investiții realizate în mod transparent. Iar transparenţa înseamnă credibilitate şi promovează meritocraţia”, a mai spus senatorul USR PLUS, Cristi Berea.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)