Şeful PSD Iaşi, Maricel Popa: Vom susţine doar un candidat PSD pentru un post de viceprimar al municipiului. Nu participăm la niciun joc politic

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că este ridicol ca un municipiu de talia Iaşului să nu aibă viceprimari la aproape şapte luni după alegeri, el afirmând că PSD nu va intra în jocuri politice, ci va susţine doar un candidat social-democrat pentru un post de viceprimar.

“Noi ne păstrăm linia, suntem deschişi la dialog, însă vom susţine doar un candidat PSD pentru un post de viceprimar. Nu participăm la niciun joc politic”, a afirmat Popa.

El a susţinut că este ridicol ca un municipiu de talia Iaşului să nu aibă viceprimari, la aproape şapte luni după alegerile locale.

“Primarul Mihai Chirica spune că lucrurile funcţionează în Primărie, dar nu e deloc aşa. Primăria nu funcţionează. Iaşul este ocolit de investitori din cauza problemelor din Justiţie ale celor care conduc oraşul şi judeţul. Când merg la Bucureşti de fiecare dată sunt întrebat ce se întâmplă la Iaşi”, a adăugat şeful Maricel Popa.

În Consiliul Local Iaşi nu există încă o majoritate, iar procedura alegerii celor doi viceprimari a fost amânată în câteva rânduri.

Edilul liberal Mihai Chirica i-a invitat la negocieri pe şefii USR PLUS pentru formarea unei alianţe în Consiliu Local, însă discuţiile pe această temă sunt blocate.

USR PLUS a acceptat să dialogheze cu PNL doar despre bugetul local, deputatul Cosette Chichirău precizând că USR PLUS discută despre proiecte, nu despre funcţii.

PNL Iaşi are 11 mandate de consilieri locali, USR nouă, PSD cinci, iar PMP două. Liberalii au obţinut sprijinul consilierilor PMP, dar le mai trebuie un vot în consiliu pentru a deţine majoritatea simplă.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)