Finanţare de 72 milioane euro pentru Palas Campus de la IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, a anunţat marţi că oferă Palas Campus, o sucursală a Iulius Holding, o finanţare de aproximativ 72 milioane de euro, scrie  News.ro. Suma va fi utilizată pentru construirea şi exploatarea în Iaşi a unei clădiri de birouri eficiente din punct de vedere energetic, care va fi folosită de către societăţi din domeniul IT&C.

”IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, sprijină construirea unui complex IT prietenos cu mediul, cu o suprafaţă de 60.000 mp la Iaşi, oraş în nord-estul României. Clădirea va fi unul dintre cele mai mari complexe de birouri din ţară şi se înscrie într-un amplu efort al IFC de a contribui la construirea unei infrastructuri de afaceri ecologice, care să atragă investiţii străine şi să faciliteze diversificarea economiei româneşti. IFC oferă Palas Campus, o sucursală a Iulius Holding aflată în proprietatea exclusivă a acestuia, o finanţare de aproximativ 72 milioane de euro pentru construirea şi exploatarea unei clădiri de birouri eficiente din punct de vedere energetic, care va fi folosită de către societăţi din domeniul IT&C”, a informat IFC.

Acesta este primul împrumut verde acordat de către IFC unei companii româneşti având sediul în România. Iulius Holding este dezvoltator local de proiecte imobiliare şi deţine un portofoliu divers de proprietăţi în toată România.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)