Înfrângere majoră pentru Chirica. Însă Iaşul nu va rămâne fără buget

Chiar dacă e tensiune maximă în politica de Bahlui, Iaşul nu va rămâne fără buget. Primarul Mihai Chirica se alintă, ştie şi el că nu va trece mult timp până la adoptarea bugetului local. Că va fi săptămâna viitoare sau imediat după Paşte rămâne de văzut, dar va trece. Dacă nu vor veni voturi de la USR PLUS, atunci salvarea va veni de la PSD.

Politic însă, e o înfrângere uriaşă pentru Chirica. Primarul cel puternic a jucat prost, crezând că adversarii îi vor servi pe tavă voturile necesare.

Chirica vrea majoritate în consiliu. Corectă abordare, doar că n-a construit nimic pentru asta. Nu USR PLUS avea nevoie de Chirica. Ci invers. Când spui că USR PLUS este un accident politic, e complicat să găseşti înţelegere. Ca să nu mai spunem că ungerea lui Harabagiu ca şi city-manager a sunat pentru USR PLUS ca o declaraţie de război.

Chirica dovedeşte că habar nu are politică. Nici n-a avut de la cine să înveţe. S-a dus la PNL doar pentru că avea nevoie de o umbrelă politică. Iar anul trecut umbrela PNL părea tare încăpătoare. Dar va pleca urgent în secunda în care îşi va da seama că liberalii nu-i mai satisfac interesele. Acum nu are alternativă, dar Chirica spune peste tot că el a ridicat PNL, iar fără el liberalii ar fi luat în oraş 15-17 la sută.

Revenind la buget, va trece cu siguranţă. Iaşul nu va fi blocat, dar lui Chirica îi place să se victimizeze. Va aduce sindicatele în stradă dacă va fi nevoie, va juca populist şi se va tăvăli pe pietonal. La asta se pricepe de minune. Un Hopa Mitică de Bahlui care n-a ştiut niciodată să construiască!

Comentariu

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)