Împreună pentru A8, MDM şi RESET îi cer lui Orban retragerea sprijinului politic pentru Chirica şi Alexe. Mişcările civice spun că la Iaşi ar trebui organizate anticipate

Trei organizaţii civice ieşene îi cer liderului PNL Ludovic Orban retragerea sprijinului politic pentru Mihai Chirica şi Costel Alexe, decizie care ar deschide calea unor alegeri anticipate la Iaşi, atât pentru Primărie, cât şi la Consiliul Judeţean.

Într-un apel adresat liderului PNL Ludovic Orban, organizaţiile civice “Împreună pentru A8″, “Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” şi “Reset” susţin că județul și municipiul Iași se află într-un blocaj moral, politic și administrativ, precum și într-o criză de imagine.

“În urma inculpării, nici președintele CJ Iași și nici primarul municipiului Iași nu mai pot fi considerați parteneri credibili în niciun tip de negociere politică locală, regională, națională sau internațională, pe termen scurt, mediu, sau lung, situație ce generează prejudicii consistente comunității ieșene, în ansamblul acesteia. Imaginea publică a celor doi este iremediabil afectată, consecință a acestor dosare penale recente, dar și urmare a unei sume de acțiuni politice și administrative personale, cu un amplu ecou negativ în opinia publică”, se arată în apelul asociaţiilor civice ieşene.

Reprezentanţii societăţii civice ieşene susţin că deschiderea unui dosar penal cu dovezi evidente nu mai poate permite unui personaj care ocupă o demnitate publică să-și mai continue activitatea spre binele comunității.

“Dumneavoastră personal ați fost într-o situație similară în urmă cu mai mulți ani, ați făcut un pas în spate și v-ați pus la dispoziția organelor de cercetare atunci când justiția a pornit o acțiune penală. Prin urmare, vă solicităm public retragerea sprijinului politic acordat de PNL domnilor Costel Alexe și Mihai Chirica pentru pozițiile administrative pe care le ocupă momentan”, se arată în apelul adresat liderului PNL, Ludovic Orban.

Cele trei asociaţii civice susţin că retragerea sprijinului politic nu va avea drept consecință pierderea pozițiilor administrative ocupate în prezent de Mihai Chirica şi Costel Alexe, dar poate fi “un prim pas în deblocarea situației înjositoare” din Capitala Moldovei.

“Normalizarea situației de la Iași nu poate avea loc decât prin vacantarea ambelor poziții administrative, urmate de noi alegeri locale. Este singurul mod prin care comunitatea ieșeană poate ieși de sub spectrul umilinței de a fi condusă de doi inculpați penal, lipsiți de orice credibilitate, de orice statură morală pentru a promova sau apăra interesele acesteia. În cazul în care, totuși, veți alege să continuați cu acești lideri locali, județul Iași și municipiul Iași vor fi condamnate să poarte stigmatul unor inși interesați doar de binele personal, nu de cel comunitar”, se mai arată în apelul asociaţiilor civice din Iaşi.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)