Alexandru Muraru (PNL) face apel la USR PLUS pentru realizarea unei alianţe în Consiliul Local Iaşi: Batem pasul pe loc pe orgolii mărunte, în loc să ne coagulăm în jurul unor obiective mari

Prim-vicepreşedintele PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a făcut apel la reprezentanţii USR PLUS din Consiliul Local să ajungă la o înţelegere cu PNL pentru votarea bugetului local, motivând că Iaşul are nevoie de “stabilitate şi unitate politică“.

Totodată, el a făcut apel la reprezentanţii USR PLUS din consiliu să ajungă la o înţelegere cu PNL pentru trecerea bugetului local, după ce proiectul a fost respins pe 22 aprilie.

“Pe 10 mai se votează, din nou, proiectul de buget al oraşului pentru 2021. Iaşul are nevoie de stabilitate şi unitate politică din partea partidelor de dreapta pentru ca marile proiecte de investiţii să devină realitate. Conflictul permanent nu ajută pe nimeni, din contră, ne vulnerabilizează în percepţia naţională. Tot ne place să dăm exemplul Clujului. Dar acolo clasa politică, dincolo de diferenţele de opinie, au un masterplan pentru comunitate astfel încât toţi au un scop comun”, a declarat deputatul Alexandru Muraru.

Muraru a făcut apel la consens şi la o abordare mai înţeleaptă şi responsabilă la votul din 10 mai.

“Trebuie agreată o formă de buget care să fie reprezentativă pentru cele două mari partide din Consiliul Local. Batem pasul pe loc pe orgolii mărunte, în loc să ne coagulăm în jurul unor obiective mari. Lipsa unei înţelegeri între forţele de dreapta de la nivel local nu este deloc în avantajul comunităţii. PNL Iaşi a adresat în mai multe rânduri invitaţia USR-PLUS de a participa la guvernarea locală. Este soluţia cea mai corectă şi constructivă pentru a avea o majoritate solidă în Consiliul Local“, a spus Alexandru Muraru.

Deputatul PNL adaugă că alegerile din 2024 sunt departe şi aminteşte că la scrutinul local anterior, PNL şi USR PLUS au obţinut în municipiu aproape 70 la sută din voturi, fapt care responsabilizează ambele forţe politice.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)