Blue Air revine la Iaşi. Azi a fost prima cursă către Londra Heathrow, iar din martie anul viitor vor fi în total 12 zboruri externe

Veşti bune dinspre aeroportul ieşean. Compania Blue Air a reluat începând de sâmbătă zborurile externe şi are în plan să ajungă la 12 rute internaţionale prin deschiderea unei baze aeriene la Iaşi în cursul anului viitor.

Directorul comercial Blue Air Krassimir Tanev a declarat pe aeroportul din Iaşi, că Blue Air inaugurează sâmbătă zborul Iaşi – Londra Heathrow, care va avea trei frecvenţe pe săptămână.

Totodată, el a anunţat că Blue Air îşi va redeschide baza aeriană de la Iaşi, în cursul anului viitor, după ce aceasta a fost închisă pe fondul neînţelegerilor de ordin financiar dintre companie şi fosta conducere a aeroportului. Blue Air a renunţat să mai opereze la Iaşi la finalul anului 2019.

”Este o zi specială pentru că ne-am întors la Iaşi. Deschiderea zborului Iaşi-Heathrow este o veste bună pentru cei care fac afaceri sau pentru călătorii. Totodată, operăm deja trei zboruri pe săptămână Iaşi- Bucureşti, iar din martie 2022 vom redeschide baza aeriană de la Iaşi”, a afirmat directorul comercial Blue Air Krassimir Tanev.

În total din martie 2022 vor fi introduse 12 noi zboruri de la Iaşi către oraşe europene, printre care Barcelona, Madrid, Roma, Paris, Bruxelles, Atena, Amsterdam.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a precizat că legătura cu aeroportul londonez Heathrow este una foarte importantă, pentru că oferă posibilitatea unor conexiuni cu toate oraşele mari ale lumii.

Alexe a spus că până în 2023 ieşenii vor avea un nou aeroport, el precizând că vor urma investiţii masive la aerogara din Iaşi.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)