Alegeri pentru şefia Muzeului Userist de la Iaşi

La USR PLUS Iaşi alegerile interne se puteau transforma într-o sărbătoare. USR PLUS se proclamă partidul noului, nu ca PSD şi PNL, unde de regulă numele câştigătorilor se ştiu înainte de conferinţa municipală sau cea judeţeană. Cu câteva zile în urmă cică au fost alegerile de la municipiu. A ieşit deputatul Filip Hăvârneanu. O fi de bine sau nu? Cum s-a desfăşurat procedura de vot? Puţină lume ştie. Semnalul e clar. Alegerile de la USR PLUS sunt pentru gaşca internă, simpatizanţii partidului n-au decât să citească anunţul de pe facebook în care Hăvârneanu a dat marea veste că a recâştigat filiala.

Urmează scrutinul de la filiala judeţeană. Aud că şi aici cărţile sunt făcute. Pentru subprefectul Ştefan Tanasă (oare i-am scris bine numele?). O fi bun omul? Habar n-am, nu l-am auzit vorbind vreodată. Tanasă e mai degrabă o piatră preţioasă ţinută sub cheie în Muzeul Userist.

Filiala ieşeană a USR PLUS a luat 30 la sută din voturi la locale. Un scor imens, o responsabilitate uriaşă. A intrat în liga mare, dar e un partid care la Iaşi nu are chef să comunice cu alegătorii.

Alegerile interne sunt extrem de importante în viaţa oricărui partid. Mai ales într-un partid care nu are nimic de ascuns. Oamenii se înscriu în competiţie, se deschide bătălia, iar membrii de rând sunt curtaţi, se simt importanţi. Meciul place şi publicului de afară, pentru că politica nu se face pentru oamenii din interior, ci pentru a câştiga încredere şi respect în rândul celor care se duc şi votează la fiecare patru ani.

La Iaşi, USR PLUS a copiat vechile obiceiuri, dar spune că face o altfel de politică. Ariciul s-a retras în cazemată. Mai iese din când în când să vadă ce mai e pe afară. Apropo, cine din conducerea USR PLUS şi-l asumă pe Cezar Baciu? Cine l-a adus în partid şi cine l-a susţinut pentru un loc pe listele de consilieri?

USR PLUS face alegeri pentru şefia filialei. Nu disperaţi, rezultatul îl aflăm de pe pagina de Facebook a lui Ştefan Tanasă.

Comentariu

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)