Deputatul USR PLUS Monica Berescu despre moţiunea PSD: Un moft şi un circ pesedist înainte de vacanţă

Moțiunea împotriva guvernului dezbătută și votată astăzi în Parlament este un moft al PSD, prin care acest partid încearcă să justifice lipsa activității sale în Parlament, afirmă deputatul USR de Iaşi, Monica Berescu.
Ea mai spune că demersul PSD arată incapacitatea social-democraţilor de a renunţa la populism şi demagogie.
Totodată, Monica Berescu consideră că miniştrii USR PLUS au demonstrat profesionalism şi eficienţă în perioada de când se află în guvern.
Potrivit deputatei de Iaşi, cel mai vizibil progres se înregistrează în domeniul infrastructurii rutiere și feroviare, unde există şi un buget record pentru investiţii, de opt miliarde de euro.

Berescu aminteşte că Ministerul Transporturilor a reușit să deblocheze toate proiectele ce țin de realizarea studiilor necesare pentru lansarea licitațiilor pentru construcția autostrăzilor din România.
Cătălin Drulă este considerat primul ministru din ultimii 10 ani care își îndreaptă atenția către autostrăzile A7 și A8 din Moldova, asigurând finanțarea acestora.

“La nivel guvernamental, echipa USR PLUS este cea mai performantă, iar bilanțul celor 6 luni de guvernare dovedesc acest lucru. Miniștrii alianței au reușit să facă în câteva luni de mandat ceea ce alții nu au reușit în ani de zile. Moțiunea depusă și votată nu reprezintă altceva decât o frustrare a incompetenței PSD, partid care a condus România zeci de ani, fără a fi capabil să o modernizeze“, afirmă Monica Berescu, deputat USR PLUS.

Totodată, parlamentarul ieşean susţine că una dintre cele mai grele misiuni în care s-a angajat USR PLUS este reformarea sistemului de sănătate.

“Au fost transparentizate datele referitoare la vaccinare și pandemie și a crescut numărul de paturi de la ATI. Totodată, miniștrii sănătății desemnaţi de USR PLUS au adoptat primele măsuri adoptate pentru testarea în masă a populației. Pentru prima dată în ultimii ani, au fost organizate concursuri reale pentru managerii de spital, Agenția Națională a Medicamentului dar mai ales pentru Șefia Casei Naționale de Asigurări în Sănătate și a filialelor din teritoriu. În doar 6 luni, au fost incluse în PNRR 3 reforme și 2 tipuri principale de investiții cu un buget total de 2,45 miliarde euro“, a mai spus deputatul Monica Berescu.

Ea a menţionat şi realizările miniştrilor USR PLUS de la Justiţie, Economie, Cercetare şi Fopnduri Europene:

“Ministerul de Justiție a inițiat trei proiecte noi pentru repararea Legilor Justiției preum și un proiect de desființare a Secției Speciale. Una dintre cele mai importante inițiative este lansarea Strategiei Naţionale privind recuperarea creanţelor provenite din infracţiuni, care are ca obiectiv creşterea eficienţei Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) în recuperarea şi valorificarea bunurilor rezultate din săvârşirea faptelor penale.

La nivel de economie, s-au transparentizat schemele pentru acordarea ajutoarelor de stat și un alt pas foarte important a fost publicarea contractelor cu statul de la Ministerul Economiei și schimbarea membrilor în CA-urile companiilor de stat. A fost demarată reforma companiilor de stat din subordine și a fost oprită risipa din bani publici la târguri internaționale. A fost alocat un buget de 7 miliarde pentru ajutorarea firmelor românești afectate de pandemie, au fost deblocate plățile prin programul Start up Nation, precum și măsura de sprijin financiar pentru companiile afectate de COVID-19.

Ministerul pentru Cercetare, Inovare și Digitalizare a reușit să finalizeze “Legea5G“ și Codul Comunicațiilor și a început pregătirea legislației pentru cetățenia digitală. O altă activitate s-a concentrat pe deblocarea finanțării pentru cercetători și aprobarea normelor metodologice privind înființarea spin-off-urilor în domeniul cercetării – dezvoltării și inovării.
Ministerul Fondurilor Europene a prezentat un plan coerent pentru PNRR, actualizat după discuții constructive cu societatea civilă; care odată ce va fi aprobat de către Comisia Europeană, va reprezenta direcția de dezvoltare durabilă a României moderne. Mai mult, au fost simplificate procedurile de depunere și implementare a proiectelor pe bani europeni și au fost alocate 50 de milioane de euro pentru creșterea siguranței pacienților în spitale.“

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)