Deputatul Alexandru Muraru, noul lider al PNL Iaşi. El vrea ca Iaşul să dea un ministru pe un portofoliu important

Alexandru Muraru a fost ales sâmbătă preşedinte al PNL Iaşi cu 387 de voturi din 400. Premierul Florin Cîţu a precizat că are toată încrederea în acesta şi există o susţinere reciprocă.

„Alexandru Muraru este noul preşedinte al PNL Iaşi. 387 de voturi din 400! Am toată încrederea în el, ne susţinem reciproc, aşa cum a anunţat şi el. Facem echipa şi la Guvern, şi în partid! Bun venit în echipa câştigătoare, Alex!”, a scris Florin Cîţu, sâmbătă seară pe Facebook.

Premierul a oferit în premieră rezultatul alegerilor din PNL Iaşi, la capătul unei reuniuni mai puţin tensionate decât se aştepta toată lumea.

Muraru a candidat singur pentru funcţia de lider al filialei, el precizând în discursul rostit în sală că începând de luni va fi şi mai des prezent la uşa lui Cîţu de la Palatul Victoria.

Alexandru Muraru a spus că Iaşul trebuie să aibă reprezentare ministerială şi că va fi prioritatea sa ca Iaşul să dea un ministru pe un portofoliu important.

PNL Iaşi numără 12.000 de membri, iar noua conducere a filialei promite că va deschide partidul şi că transparenţa va fi mult mai mare.

În sala Teatrului Naţional din Iaşi au fost prezenţi atât Florin Cîţu cât şi Ludovic Orban, însă nu au existat tensiuni vizibile între cei doi contracandidaţi la şefia partidului. Orban a întârziat la şedinţă, el intrând în sală chiar în timp ce vorbea Cîţu.

Filiala din Iaşi va avea peste 150 de delegaţi la congresul din septembrie şi din câte se pare voturile delegaţilor vor fi împărţite între Cîţu şi Orban.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)