Împăcarea campionilor

Conflictul dintre campioana noastră Ana Maria Popescu, medaliată cu argint la Tokyo, şi ministrul Eduard Novak n-ar fi trebuit să existe. Până la urmă, nu actualul ministru are principala vină pentru starea în care se găseşte sportul românesc. Ana Maria a răbufnit, poate prea ţâfnos, iar Novak a încasat, pentru că reprezintă autoritatea. Dar mai ales pentru acea afirmaţie aiurea, că nici cu 5 milioane în plus, Ana Maria nu ar fi reuşit să ia aurul.
S-a mers prea departe. Ministrul a gafat, iar Ana Maria ştie şi ea că a greşit la sosirea pe Otopeni când a refuzat să dea mâna cu ministrul.
Prea puţini cunosc însă trecutul lui Novak. Un accident teribil i-a frânt aripile în 1996, când mergea în Italia cu maşina la un concurs de patinaj. A rămas fără laba piciorului drept, iar sportul părea un capitol încheiat. A strâns din dinţi, iar Novak s-a apucat de ciclism, având o proteză la picior. Mai mult, a ajuns campion paralimpic.
Azi dimineaţă, Eduard Novak şi-a cerut scuze de la Ana Maria. Câteva ore mai târziu, Ana Maria şi-a cerut şi ea scuze pentru gestul său nepoliticos de pe Otopeni. Nici nu putea fi altfel, pentru că sunt doi sportivi care ştiu cât de greu se obţine performanţa şi că bălăcăreala nu-şi are rostul.

Comentariu

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)