O interpelare a senatorului USR PLUS Cristi Berea scoate la iveală lipsa de coordonare între instituţiile de mediu

Senatorul USR PLUS Cristi Berea susţine că a trimis întrebări mai multor instituţii privind situaţia împăduririlor în judeţul Iaşi, a primit şi răspunsul, numai că existe diferenţe uriaşe între cifrele primite.

”Conform Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Programul de Regenerare a Pădurilor pentru anul 2020 s-a împădurit o suprafață de 273 de ha în județul Iași și s-au plantat 1.158.000 de puieți forestieri, pe când, conform informațiilor primite de la Direcția Silvică Iași, totalul este de 189 ha, cu un număr de 842.084 puieți plantați”, afirmă senatorul ieşean.

Cu alte cuvinte, o diferenţă de peste 300.000 de puieţi între ceea ce se ştie la Ministerul Mediului şi ceea ce raportează Direcţia Silvică.

Potrivit senatorului Cristi Berea soluţia pentru a rezolva debandada cifrelor oferite de instituţii o reprezintă digitalizarea.

”Voi retrimite o adresă către Ocolul Silvic Iași pentru a verifica sursa acestei discrepanțe, iar soluția pe care o văd eu pentru a avea o centralizare și o gestiune corectă a datelor este digitalizarea. Voi discuta și cu Ministrul Cercetării, Inovației și Digitalizării, Ciprian Teleman, despre existența unui plan care să reformeze modul de lucru și comunicarea între instituțiile publice din zona de mediu. USR PLUS își dorește digitalizarea administrației publice tocmai pentru ca astfel de situații să nu mai fie posibile. Digitalizarea înseamnă transparență și acces liber pentru cetățean la informațiile de interes public”, adaugă senatorul Cristi Berea.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)