Cristi Berea, senator USR PLUS: Nu exista urgenţă pentru adoptarea PNDL3. Florin Câţu a forţat această şpagă pentru primari, ca să fie ales în fruntea partidului

Senatorul USR PLUS Cristi Berea susţine că adoptarea PNDL3 în guvern reprezintă “şpaga“ pe care Florin Cîţu o dă primarilor pentru a fi ales lider PNL, el avertizând că USR PLUS va urmări fiecare contract şi va depune plângeri penale dacă vor fi apărea nereguli.

Cristi Berea a scris vineri seară pe Facebook că în formula actuală, PNDL3 nu este cu nimic diferit faţă de primele două programe, prin care milioane de euro au fost puse la dispoziția primarilor, fără a exista vreun mecanism de verificare.

“Am văzut cum s-au achiziționat toalete de 80.000 euro bucata, becuri în valoare de 400 de lei sau s-a semnat recepția pentru proiecte care nu au fost realizate. Nu exista urgență pentru adoptarea programului! Florin Cîțu a forțat această șpagă pentru primari, pentru a fi ales în fruntea partidului. Nu există mecanisme transparente de urmărire a banilor, astfel încât fiecare primar va putea să cheltuiască după propria voință“, susţine senatorul USR PLUS, Cristi Berea.

El a declarat că fiecare contract semnat de primari va fi monitorizat de USR PLUS şi că vor fi depuse plângeri penale dacă vor apărea nereguli.

“Atrag atenția fiecărui beneficiar că vom urmări atent fiecare contract semnat și fiecare factură decontată! Vom avea pregătite plângerile penale și nu vom ezita sa le depunem atunci când vom considera ca s-au încălcat limitele legale“, a adăugat senatorul USR PLUS, Cristi Berea.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)