Uite demisia, nu e demisia! Cine l-a întors din drum pe consilierul USR PLUS Iulian Huşanu?

Ziarul de Iaşi publica în ediţia de luni povestea afacerilor consilierului USR PLUS Iulian Huşanu cu Primăria Mirceşti (condusă de un userist!). Scandalul a inflamat rapid spiritele în USR PLUS, iar a doua zi, Huşanu şi-a anunţat demisia din partid. Asta ar fi însemnat şi plecarea din Consiliul Local. Mai mult, USR PLUS a şi dezvaluit numele înlocuitorului lui Huşanu în CL: Oana Codru.
În cursul zilei de miercuri lucrurile iau în întorsătură neaşteptată. Tot pe Facebook, Huşanu anunţă că revine asupra demisiei. Adică nu mai pleacă din USR PLUS. Caz în care va rămâne consilier local. Ce l-a determinat pe Huşanu să se răzgândească? Oficial, Iulian Huşanu spune că a primit nenumărate semnale din partid şi că a decis să rămână deocamdată în USR PLUS. Însă dacă ne gândim la tabloul din Consiliul Local nu e greu de ghicit cine ar putea fi artizanul mutării. PNL deţine o majoritate de conjunctură în CL şi ar fi interesat de deturnarea politică a lui Huşanu fie şi pentru câteva luni. Procedurile de excludere a lui Huşanu din USR PLUS ar dura câteva luni, iar pana atunci PNL îşi poate asigura in CL majoritatea la limită. O are şi în prezent, graţie trădării unui alt userist, Cezar Baciu, care în prezent ocupă postul de viceprimar. Însă Baciu nu va sta prea mult în funcţie, pentru că Justiţia ar urma să valideze în scurt timp excluderea lui din partid. Iar în acest caz Cezar Baciu pleacă şi din scaunul de viceprimar.

Cazul Huşanu ridică mari semne de întrebare privind modul în care au fost făcute listele la USR PLUS. De altfel, în tabăra PNL se zvonea de ceva timp că Baciu nu e singurul as din mâneca liberalilor şi că vor mai apărea surprize.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)