Monica Berescu, deputat USR: Tragedia sanitară din Iaşi ia amploare pentru că factorii decizionali sunt laşi. Este absurd să continui Sărbătorile Iaşiului în timp ce oamenii mor în spitale

Deputatul USR Monica Berescu susţine că autorităţile ieşene au dovedit laşitate, întrucât nu au oprit sărbătorile oraşului, în timp ce “tragedia sanitară din Iaşi a luat amploare”.

Monica Berescu a amintit, miercuri, într-o postare pe Facebook, că a cerut în urmă cu trei zile primarului Mihai Chirica, dar şi prefectului de Iaşi, Marian Grigoraş, să oprească sărbătorile Iaşului, dar că în urma apelului său nu s-a întâmplat nimic, iar manifestările au continuat.

“Am avut încredere că vieţile oamenilor contează mai mult pentru aleşii noştri locali decât un eventual capital politic. M-am aşteptat la responsabilitate, pentru că este absurd să permiţi şi să continui desfăşurarea evenimentelor ca şi cum totul este normal, însă oamenii mor în spitale sau în faţa spitalelor, aşteptând eliberarea unui pat la ATI. (…) Din păcate, tragedia sanitară ia amploare pentru că factorii decizionali sunt laşi”, a afirmat deputatul USR.

Ea a mai declarat că, în timp ce şefii Iaşului nu au curaj să impună măsuri restrictive pentru a salva vieţile oamenilor, ”sunt primii la acţiuni populiste şi la decizii părtinitoare”.

“Ba mai mult, avem şi dispoziţii ale Primăriei cu privire la organizarea focului de artificii”, a mai precizat deputatul USR Monica Berescu.

Monica Berescu a cerut, la sfârşitul săptămânii trecute, autorităţilor să oprească toate manifestările care au loc în cadrul Sărbătorilor Iaşului, motivând că bomba epidemiologică din oraş trebuie oprită. Ea a motivat că nu ai ce sărbători în condiţiile în care mor atâţia oameni din cauza Covid.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)