Ieşeanca Monica Berescu apare pe lista miniştrilor în guvernul Cioloş. Ea a fost nominalizată la Cercetare

Biroul Naţional al USR a agreat, duminică, lista de miniştri şi forma finală a programului de guvernare. Pe listă apare şi ieşeanca Monica Berescu, deputat, la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Cosette Chichirău a figurat la un moment dat şi ea pe o listă care a circulat în presă, însă nu a fost nominalizată la vreun minister. Monica Berescu a fost aleasă la congresul recent al USR în Biroul Politic Naţional al partidului, fiind în relaţii excelente cu proaspătul lider al USR, Dacian Cioloş.

Monica Berescu este deputat USR de Iaşi la primul mandat, vicepreşedinte al comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor şi membru în comisia pentru muncă şi protecţie socială. A absolvit Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor a Universităţii «Al.I.Cuza» din Iaşi, specializarea Administraţie Publică, şi are un master în Managementul şi Dezvoltarea Resurselor Umane. Este licenţiată şi în Drept. A lucrat încă din timpul facultăţii, în primele corporaţii din Iaşi, pe zona de legal şi collection, şi apoi în IT. Peste 11 ani din cariera sa profesională i-a petrecut în firme cu specializare în domeniul digital, ultimii ca manager de operaţiuni şi project manager, conducând echipe de peste 90 de persoane şi gestionând peste 18 clienţi din SUA şi Europa pe zona de outsourcing IT.

Lista de miniştri şi programul de guvernare, validate de Comitetul Politic, vor fi depuse luni în Parlament de premierul desemnat Dacian Cioloş.

Şansele ca guvernul Cioloş să treacă sunt minime, PNL nefiind dispus să sprijine această variantă.

Aflaţi de pe News.ro care este LISTA miniştrilor USR şi ce spune Dacian Cioloş despre şansele ca guvernul să primească votul în Parlament.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)