Filip Havârneanu, deputat USR, le cere liberalilor să pună capăt crizei politice din localitatea ieşeană Mirceşti, după ce bugetul local nu a fost votat nici după a şaptea încercare

Deputatul USR Filip Havârneanu acuză PNL că a “paralizat” funcţionarea comunei Mirceşti din judeţul Iaşi, după ce bugetul localităţii nu a fost votat de către consilierii locali nici după a şaptea încercare.

Localitatea este condusă de primarul USR Leon Bălteanu, în timp ce majoritatea în Consiliul Local este asigurată de PNL şi PSD, care au împreună şapte din cele 13 mandate de consilieri. USR are şase consilieri.

Bugetul comunei Mirceşti nu a fost încă votat, deşi au existat şapte tentative în acest sens.

Deputatul USR Filip Havârneanu susţine vineri, într-un comunicat de presă, că “locuitorii din comuna Mirceşti sunt victimele consilierilor liberali care în frunte cu viceprimarul PSD au paralizat funcţionarea primăriei”.

“Aceste personaje încă nu pot accepta că oamenii au ales un edil USR în persoana lui Leon Bălteanu şi nu se pot obişnui cu ideea că nu mai pot comite abuzuri la orice oră. Pentru a şaptea oară, consilierii PNL s-au rupt de comunitate şi au refuzat să voteze bugetul local. Gestul lor dăunător este un act de răzbunare, pentru că primarul USR a refuzat să facă echipă cu fostul primar şi să răspundă comenzilor unor suspuşi, specializaţi în furtul din bani publici”, precizează deputatul USR Filip Havârneanu.

Totodată, parlamentarul USR îi cere preşedintelui Consiliului Judeţean, liberalul Costel Alexe, să se implice în soluţionarea conflictului.

“În calitate de preşedinte al CJ are datoria să se preocupe de bunăstarea comunelor, să ceară profesionalism ca lider de partid şi să dovedească, dacă poate, că nu este dedicat propriilor interese. Este incredibil că o situaţie de care nu este străin, îl lasă indiferent, deşi este vorba de copii şi bătrâni şi de o instabilitate fără precedent. Cer maturitate şi respect faţă de locuitorii din Mirceşti. Este momentul să se pună capăt crizei locale. Costel Alexe trebuie să-şi onoreze mandatul, pentru că până acum a stat cu mâinile în buzunar”, afirmă Filip Havîrneanu.

Potrivit acestuia, în lipsa unui buget aprobat, Mirceştiul are restanţe către persoanele cu handicap şi furnizorii de servicii, dar în acelaşi timp există datorii pentru iluminatul public, iar bursele elevilor nu mai pot fi achitate.

“Investiţiile sunt sistate, ceea ce înseamnă că o mână de aleşi trimişi să facă treabă în administraţie se poartă ca pe propria plantaţie, jucându-se cu viaţa oamenilor disperaţi. O comună care ar trebui să prospere este vulnerabilă. Furia politică a PNL, orgoliul de nemăsurat al unor politicieni de carton care nu şi-au putut pune abuziv pe funcţii oamenii de control ţin captivă comuna Mirceşti, iar liderul de tablă al PNL, Costel Alexe, trage cortina, jucând în strună unor profitori care au ca instrumente doar şantajul, agresivitatea şi indolenţa”, adaugă deputatul USR Filip Havârneanu.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)