Filip Havârneanu, președintele municipalei USR Iași: “Datorită echipei noastre, cabinetele unor medici de familie din mediul rural vor fi dotate modern”

Liderul organizaţiei municipale USR Iași Filip Havârneanu a anunțat că Ministerul Sănătății a aprobat proiectele din PNRR, prin care unii medici de familie din mediul rural vor avea cabinete renovate și dotate cu aparatură modernă.

Potrivit deputatului USR, încă din luna august, echipa de tineret a USR Iași și alți membri implicați, au ajutat cadrele medicale să completeze și să depună proiectele de accesare a fondurilor.
Filip Havârneanu a declarat că această reușită vine să ușureze munca medicilor care profesează la țară, dar și să îmbunătățească serviciile medicale oferite oamenilor.

“Ministerul Sănătății a aprobat proiectele prin PNRR, pe care împreună cu echipa USR Tineret Iași, Dragoș Popa, vicepreședinte USR Iași și doctorul Răzvan Socolov, le-am gândit în luna august 2022, astfel încât să venim în ajutorul medicilor de familie din zonele rurale ale Iașului. După ce am depus primele proiecte de accesare a fondurilor PNRR pentru dotarea cu aparatură medicală a cabinetelor și renovarea acestora, iată că am primit confirmarea că ele sunt bine lucrate. Pentru fiecare cabinet în parte, am solicitat între 30.000 și 45.000 de euro pentru achiziționarea de renovări și aparatură performantă. Au fost foarte importante sesiunile de informare și consiliere ale USR Iași cu beneficiarii PNRR, în cazul acesta medicii de familie și sperăm că în curând ieșenii să găsească și la țară cabinete dotate, curate, cu instrumente care să sprijine actul medical de calitate”, a declarat Filip Havârneanu, președintele USR Iași.

Unele firme de consultanță au căutat să facă profit pe spinarea medicilor

Deputatul USR Iași a mai precizat că sprijinul s-a îndreptat în special spre cabinetele unde urgența era foarte mare, date fiind condițiile grele de lucru.

“În general, medicii mai în vârstă nu se descurcă la fel de bine cu tehnologia, ori completarea unui astfel de proiect necesită aptitudini digitale. Noi am venit în ajutorul lor fizic, nu doar cu un ghid și am completat pas cu pas împreună proiectele. Din păcate, alții au profitat de medicii care nu au ajuns alături de noi. Fac referire la firme de consultanță care au solicitat în jur de 10% din valoarea proiectului pentru ei, deși scopul era să îi ajute cineva pe acești medici, complet gratuit, date fiind condițiile dificile în care își fac meseria. În mediul rural, aparatura este inexistentă, clădirile sunt vechi, unele chiar cu grup sanitar în curte”, a explicat Filip Havârneanu.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)