Innovation Labs a dat drumul înscrierilor pentru ediţia din acest an. Vor fi patru Hackathoane la nivel naţional, iar evenimentul de la Iaşi va fi organizat pe 23 şi 24 martie

Programul de pre-accelerare destinat startup-urilor tehnice și pasionaților de tehnologie, Innovation Labs, a deschis înscrierile pentru ediția 2024 a programului. În urma voturilor obținute prin participarea la unul din cele 4 Hackathoane vor fi decise echipele care își vor continua călătoria în programul de mentorat de aproape 3 luni, în perioada martie – mai 2024.

Anul acesta Innovations Labs își așteaptă noii participanți cu o curriculă / programă adaptată pentru cerințele startup-urilor aflate la început de drum, care va fi testată în București, iar la finalul programului, una dintre echipele participante va avea posibilitatea primirii unei investiții de 500.000 de euro din partea Early Game Ventures, partener strategic al Innovation Labs.

Este o tradiție ca startul ediției de program să fie dat de Hackathon-ul din București care are loc în cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București. Aceasta este partener strategic al Innovation Labs încă de la prima ediție a programului de educație antreprenorială.

Hackathoanele Innovation Labs sunt evenimente-concurs, de 30 de ore, care se desfășoară fizic și în cadrul cărora echipe de studenți și absolvenți, precum și tineri profesioniști, își prezintă soluțiile constând în produse tehnice care adresează o problemă reală. Anul acesta Innovation Labs pune la dispoziția echipelor și idei de business deja validateOpen Challenges - dezvoltate alături de partenerii programului, ce pot fi adoptate ca atare, extinse sau complet transformate, și cu care echipele se pot înscrie în program.

La Hackathoane se pot înscrie atât echipe deja formate, constând din maxim 5 membri, cât și participanți individuali, care se pot alătura unei echipe. Ulterior Hackathon-ului, echipele calificate în program vor participa în format fizic la evenimentele din centrul în care s-au înscris. În 2024, în afară de București, Hackathoanele și programul se vor desfășura și în Cluj, IAŞI și Timișoara.

●              Hackathon-ul din Iași, pentru echipe din Iași și echipe invitate din Suceava, va fi organizat pe 23 și 24 martie 2024 la Palatul Braunstein. Vă puteți înregistra pentru a participa la Hackathon-ul din Iași până pe data de 17 martie, ora 12:00, prin înscriere aici: https://il.calemis.org/#inscriu

Echipele participante la Innovation Labs 2024 se încadrează în una din următoarele 3 categorii:

-                echipe formate exclusiv din studenți – categorie susținută de partenerul strategic al programului – Romanian-American Foundation. Toți membrii echipei trebuie să fie studenți activi în cadrul unei universități din România, fie la nivel de licență sau masterat, având vârsta sub 27 de ani. De asemenea, o astfel de echipă poate include un singur doctorand cu vârsta sub 30 de ani.

-                echipe spin-off din mediul universitar – categorie susținută de către Orange România și UEFISCDI. Acestea sunt echipe cu o idee de cercetare dovedită (doctorat, postdoctorat) care vor fi susținute prin participarea la Innovation Labs în procesul de identificare a potențialelor piețe de vânzare. Cel puțin jumătate dintre membrii echipei trebuie să fie cercetători într-o universitate sau o instituție de cercetare din România.

-                echipe mixte formate din studenți și antreprenori/ absolvenți de învățământ superior cu experiență, ce vor parcurge împreună un program de descoperire antreprenorială. Acest tip de echipă trebuie să includă cel puțin un student (respectiv un student activ la licență/masterat într-o universitate din România, cu vârsta sub 27 de ani).

-       Programul propune echipelor participante o serie de verticale de afaceri: Agriculture, Blockchain, Cybersecurity, DevTools, Digital Commerce, Digital Health, Lifestyle, Retail, Smart City & Industry 4.0 și Sustainability.

-       Echipele calificate în urma Hackathoanelor vor participa la un program de mentorat intensiv de aproape 3 luni, care include workshop-uri de grup și întâlniri individuale săptămânale. Aceste sesiuni vor fi susținute de reprezentanți ai ecosistemului de startup-uri de tehnologie, inclusiv de reprezentanții partenerilor de business ai programului. Scopul final este acela de a ajuta echipele să-și transforme ideile în produse minim viabile. Cele mai promițătoare produse vor fi prezentate în cadrul Startup Fair și pe scena finalei Demo Day, pe 30 mai, unde vor fi stabiliți și câștigătorii ediției.

-       Anul acesta, Innovation Labs a anunțat începutul parteneriatului strategic, pe termen lung, cu fondul de investiții Early Game Ventures. Investiția pe care fondul și-a propus să o realizeze, într-un start-up din cohorta 2024 a programului, se ridică la nivelul a 500.000 Euro, iar valoarea investițiilor este anticipată să crească în viitoarele ediții. Reprezentanții fondului de investiții s-au implicat și în recrutarea participanților la program, alături de organizatorii locali ai Innovation Labs, prin intermediul unor serii de evenimente conexe desfășurate în centrele naționale ale programului.

Programul se bucură de sprijinul constant oferit de 19 universități de top din România, printre care se numără Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)