Începe şahul politic. Simirad: Voi candida la primărie. Ca independent

Şeful de la CJ Constantin Simirad tulbură liniştea verii, anunţând că va candida la primăria Iaşului, urmând a fi sprijinit de UNPR, partid condus de Gabriel Oprea. Şi de alte forţe politice, după cum afirmă Simirad.

„Voi candida din nou la viitoarele alegeri, de această dată la primăria Iaşi. Vreau să o scot din marele impas în care o lasă, prin împrumuturile de 100 milioane de lei făcute de Nichita. Voi face acest lucru printr-o cheltuială chibzuită a banului public. Mă bazez pe alegători, care, ca şi mine, au fost dezamăgiţi de actualele partide politice”, a declarat Constantin Simirad pentru «Ziarul de Iaşi».

Ieri, Simirad s-a întâlnit cu şefii locali ai UNPR, Luminiţa Iordache şi Cristian Nechifor. Cele două părţi şi-au promis sprijinul reciproc.

Contactat de jurnalvirtual.ro, Constantin Simirad a spus că intenţia sa e cât se poate de serioasă.

„Dacă voi candida, nu o voi face pe listele vreunui partid. Mă vor sprijini mai multe partide”, a explicat Simirad.

Întrebat despre posibilitatea de a-l avea contracandidat pe Simirad, Gheorghe Nichita a afirmat că anunţul şefului CJ e specific acestuia.

„Ţara arde şi baba se piaptănă. Este specific lui Simirad. Eu mă chinui să aduc bani, să dezvolt oraşul. El să nu obosească până în 2012”, a spus Nichita.

Cert e că meciul de la primărie a început deja, cu mutări ca la şah.

Luni 26 iulie scriam pe jurnalvirtual că Simirad nu mai e locomotiva din urmă cu 10 ani, însă şeful de la CJ tractează câteva procente, care pot încurca serios lucrurile la primărie, în turul doi.

Ce se va întâmpla în cazul în care Gheorghe Nichita nu va fi sigur că va recâştiga primăria şi candidează la CJ? Pentru şefia Consiliului Judeţean bătălia se dă într-un singur tur, iar Nichita se bazează pe maşinăria PSD din judeţ.

În acest caz, nu e deloc exclus ca Simirad să-şi schimbe opţiunea, urmând să candideze şi el la şefia CJ.

Politica

Comentarii

4 comentarii to “Începe şahul politic. Simirad: Voi candida la primărie. Ca independent”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)