Mihaela Popa îşi anunţă candidatura la şefia filialei PDL exact în săptămâna în care Blaga vine la Iaşi

PDL Iaşi e singurul partid care nu şi-a clarificat încă problemele interne, filiala fiind măcinată de tensiuni, după ce vreme de câţiva ani n-a reuşit să aibă o conducere validată într-o conferinţă judeţeană. Până de Paşte anunţaseră că vor candida la şefia filialei Dumitru Oprea, Nicuşor Păduraru, Petru Movilă şi Dan Cârlan.

Azi, a fost anunţată o nouă candidatură, cea a liderului interimar al filialei Mihaela Popa.

Într-o declaraţie acordată pentru TeleM, Mihaela Popa a spus că îşi va depune candidatura pentru şefia PDL Iaşi, motivând că nici un reprezentant ieşean al moţiunii Blaga nu e înscris în cursa pentru fotoliul nr. 1 al organizaţiei.

Pe de altă parte, Popa recunoaşte că în organizaţie apele nu s-au liniştit după ce a făcut un pas în spate, aluzie la faptul că a spus în repetate rânduri că nu ţinteşte conducerea filialei.

„Nu e niciun secret că eu am crezut că făcând un pas în spate, colegii mei vor ajunge la un consens. Dar am văzut că nu a contat că am făcut un pas în spate. De aceea, consider că este o  responsabilitate din partea mea să mă înscriu în această cursă”, a explicat Mihaela Popa.

Anunţul candidaturii Mihaelei Popa vine exact în săptămâna în care Vasile Blaga, aspirant la şefia partidului, va fi prezent la Iaşi pentru a-şi prezenta moţiunea. Popa susţine deschis moţiunea Blaga, iar gestul cu candidatura la şefia PDL Iaşi nu e întâmplător.

De altfel, şansele Mihaelei Popa la postul de şef al organizaţiei depind în mare măsură de ceea ce se va petrece la congres. O victorie a lui Blaga i-ar spori şansele la Iaşi, însă o înfrângere clara a acestuia ar duce la un eşec previzibil al actualului lider interimar. Asta pentru că e greu de crezut că noua „orânduire” pedelistă ar accepta ca Mihaela Popa să conducă PDL Iaşi.

Politica

Comentarii

6 comentarii to “Mihaela Popa îşi anunţă candidatura la şefia filialei PDL exact în săptămâna în care Blaga vine la Iaşi”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)